2022 yılı Teklif Çağrısına Yönelik Erasmus+ Spor Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğiyle yapılan “Erasmus+ Spor Bilgilendirme Toplantısı” Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakcı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın İlker Astarcı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sporla ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerine 2022 Erasmus+ Spor Destekleri hakkında bilgilendirme yapılması ve iyi uygulama örneklerinin sunulması amacıyla 3 Mart 2022 tarihinde çevrimiçi toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Erasmus+ Spor Desteklerinin potansiyel yararlanıcıları olan Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı, federasyonlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve spor kulüplerinden yaklaşık 300 kişi katılım sağladı.

Toplantıda sağlıklı yaşam tarzını herkes için desteklemek, spor alanında bütünlüğü ve değerleri teşvik etmek, sporda ve spor aracılığıyla eğitimi teşvik etmek, şiddete karşı savaşmak ve sporda ırkçılık, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük ile mücadele etmek gibi 2022 Erasmus+ Spor Desteklerinin 4 ana önceliğine değinilmiş; ayrıca sporda iyi yönetişim ve bütünlüğün sağlanması, sporcuların ikili kariyerlerinin teşvik edilmesi, sporun bütünlüğüne yönelik tehditlerle (doping veya şike gibi) mücadele edilmesi, kadın-erkek eşitliği dâhil olmak üzere sporda ayrımcılığa karşı savaş verilmesi, spor ve fiziksel aktivitelere katılımın teşvik edilmesi gibi önemli öncelikler de vurgulanmıştır.

Spor Destekleri için Son Başvuru Tarihleri:

İşbirliği Ortaklıkları / Küçük Ölçekli Ortaklıklar / Kar Amacı Gütmeyen Spor Etkinlikleri: 23 Mart 2022

Sporda Kapasite Geliştirme: 07 Nisan 2022

 

Detaylı bilgi:

https://www.ua.gov.tr/anasayfa/icerikler/teklif-cagrilari/

 

Başvuru Sayfası:

Funding and Tenders Opportunities Portal (FToP)

 

Erasmus+ Spor Destekleri-2022 Bilgilendirme Sunumu

Açıklamalı Örnek Başvuru Formu