Sıkça Sorulan Sorular

1. Erasmus+ Programı dahilinde proje sunmak istiyoruz. Başvuru öncesi ne yapmalıyız ?

2019 yılı Ekim Ayı itibariyle Erasmus+ Programının ülke merkezli projelerine başvuru yapmak isteyenlerin Organizasyon Kimliğine (Organisation ID, OID) sahip olması gerekmektedir. Katılımcı Kimlik Kodunun (PIC) yerine OID kullanılacaktır. 

Ancak, daha önce Erasmus+ Programına başvuruda bulunan ve PIC numarasına sahip olanlara otomatik olarak OID numarası atanmıştır. Atanmış olan OID, Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasındaki “Search” alanına kurum/kuruluş adı veya “arama kriterlerini genişlet” butonu tıklanarak PIC kodu, vergi numarası vb. bilgiler girilerek öğrenilir. Önceki dönemlerde birden fazla PIC kodu almış olanlar, başvuru yapılacak programdan sorumlu birimle iletişime geçmelidir.

Daha önce PIC kodu almamış olanlar ise yine Organisation Registration system for Erasmus+ and European Solidarity Corps sayfasında yer alan “Register my organisation” sekmesinden kayıt yaparak OID alabilir. “Register my organisation” sekmesinde açılan sayfada EU Login kullanıcı bilgisi ile giriş yapılması gerekmektedir. EU Login hesabı (eski adı ile ECAS hesabı) olanlar mevcut hesapları ile sisteme giriş yapabililer. EU Login hesabı olmayanlar ise “Create an account” sekmesini tıklayarak bir EU Login hesabı edinerek sisteme giriş yapar.

Kayıt yapılırken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

1) İlgili sisteme güncel bilgiler ile kayıt olunmalıdır.

2) OID, Erasmus+ programının tüm ülke merkezli proje başvurularında kullanılmak üzere bir kere alınmalıdır.

3) OID için kayıt oluştururken kaydı gerçekleştiren kişiye özgü kullanıcı adı ve şifreler yerine, her zaman hatırlanabilecek kullanıcı adı ve şifre tercih edilmelidir. Bu bilgiler sonraki dönem başvurularında da kullanılmak üzere ilgili kişilerin erişimine olanak sağlayacak şekilde muhafaza edilmelidir.

4) Kayıt formundaki tüm bilgiler girildikten ve kayıt gerçekleştirildikten sonra sistem OID’yi otomatik üretir.

5) OID, "E" harfi ile başlayan ve 8 rakamla devam eden bir numaradır (Örneğin: E12345678).

OID kayıt süreci ile ilgili detaylı bilgilere Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan sayfadan ulaşılabilir.

https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/wikis/display/NAITDOC/OID+How+to+register+an+organisation

2.Başvuru formlarına nereden ulaşabiliriz ?

Başvuru formlarına Ulusal Ajans İnternet saydasında bulunan link üzerinden ulaşılabilecektir.

3.Başvurumuzu TURNA’ya yükleyecek miyiz?

Başvurunuzun geçerli olması için başvuru formunuzu  TURNA'ya yüklemeniz gerekmemektedir. Başvuru formunuzun Turna sisteminde olması daha sonra kurumunuzun bu başvuru formuna ulaşmasını kolaylaştıracağı için başvuru formunun kurumunuzun Turna hesabına tanımlanması tavsiye edilmektedir. Başvuru formunun Turna hesabına tanımlanması sonrasında formun Turna’da görünmesi zaman alabilmekte olup bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Kurumunuzun Turna hesabına başvuru formunuzun tanımlanması ile ilgili herhangi bir zaman sınırı bulunmamaktadır.

4. Devam eden projelerimiz olduğu halde yeni projelere başvurabilir miyiz?

Evet başvurabilirsiniz. Ancak, ilgili kurumun yeni başvuru yapmadan önce kurumsal kapasitesinin birden fazla projeyi gereğince ve etkin bir şekilde yönetip yönetemeyeceğini analiz ederek buna göre başvuruda bulunması gerekmektedir.

5. Başvuru formunu Türkçe doldurabilir miyiz?

Başvuru formu Program dillerinden herhangi biri ile doldurulabilmektedir. Türkçe, Program dilleri arasında yer almaktadır. Ancak, özellikle KA2 başvurularında ortaklar adına da başvuru yapıldığından ortak iletişim dilinde formun doldurulması önerilmektedir.