Başvuru sahipleri, önerilen Erasmus Planını uygulamak için, yeterli idari kapasiteye ve personel kapasitesine sahip olmalıdır. Başvuru sahiplerinin uygun başvuran kurum/kuruluş olarak kabul edilebilmesi için okul eğitimi alanında en az iki yıldır faaliyet gösteriyor olması gerekmektedir. Hareketlilik konsorsiyumu koordinatörleri için başvuru sahibi kurum/kuruluş, önerilen Erasmus Planına, konsorsiyumun amacına, görevlerin planlı tahsisine ve Erasmus Kalite Standartlarına göre konsorsiyumu koordine edebilme yetisine sahip olmalıdır.
Akredite hareketlilik konsorsiyumu koordinatörü, faaliyetleri organize edebilir ve konsorsiyumlarındaki diğer üye kuruluşlara hareketlilik fırsatları sağlayabilirler. Mevcut yıllık çağrı metninde bulunan hususlar saklı kalmak koşuluyla, gelecek Programda, tüm hareketlilik konsorsiyum koordinatörleri için bir Erasmus akreditasyonu gerekecektir, ancak konsorsiyum üyeleri için bu gerekli olmayacaktır. Hareketlilik konsorsiyumu koordinatörlüğü için başvuruda bulunanların, başvurularında konsorsiyumlarının amacını ve planlanan oluşumu tanımlamaları istenecektir. Plan dahilindeki konsorsiyum üyesi tüm kurum/kuruluşlar, hareketlilik konsorsiyumu koordinatörü ile aynı ülkede olmalıdır. Ancak, bu aşamada konsorsiyum üyelerinin tam listesi gerekli değildir.
Okul eğitimi akreditasyon başvuruları, Avrupa Komisyonunun çevrimiçi başvuru formları kullanılarak, başvuru sahibi kurum/kuruluşun yerleşik olduğu ülkede faaliyet gösteren Ulusal Ajansa yapılacaktır. Başvuru sahibi kurum/kuruluşların, ilgili teklif çağrısının bir eki olarak yayımlanmış olan Erasmus Kalite Standartlarına uymaları gerekmektedir. Kalite standartları, tüm katılımcılar için hareketlilik faaliyetlerinin verimli yürütülmesini, hedeflenen öğrenme çıktılarına erişilmesini ve Programın hedeflerine katkıda bulunulmasını sağlamak üzere belirlenmiştir.
Erasmus Akreditasyonu, 2021-2027 yılları arasını kapsamaktadır. Akredite edilen kurum/kuruluşlar belirli dönemlerde faaliyetlerine ilişkin sunacakları raporlar ve tabi tutulacakları izleme ve kontrol faaliyetlerine göre değerlendirilecektir. Değerlendirme sonuçlarına göre Ulusal Ajans akredite edilen kurum/kuruluşların hibe miktarlarını sınırlandırabilir, akreditasyonu askıya alabilir veya sonlandırabilir.
2021-2027 Program döneminde KA1 Öğrenme Hareketliliğinden yararlanmak için tek yöntem akreditasyon olmayıp akredite olamayan kurum/kuruluşlara yönelik, mevcut program döneminde uygulanmakta olan faaliyetlere benzer nitelikte kısa dönemli projeler için Erasmus+ Program Rehberine bakılması gerekmektedir.
Erasmus Akreditasyonunun Okul Eğitimi alanında en verimli şekilde uygulanabilmesi ve daha fazla okulun/kurumun programdan faydalanabilmesi için proje deneyimi, personel sayısı ve kapasitesi sınırlı olan okulların, kurum/kuruluşların tek başına kendi kurumları adına akredite olmaya çalışmasından ziyade akredite bir konsorsiyumda üye olarak yer almalarının ya da KA122-SCH Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği proje başvurusunda bulunmalarının daha kolay ve faydalı bir seçenek olacağı değerlendirilmektedir.
Kurumların, projelerini kendi ihtiyaçlarına dayalı ve özgün bir şekilde hazırlamaları gerekmektedir. Mükerrer finansmana neden olabilecek, birbirine benzer projeler değerlendirme aşamasında elenebilecektir.
Yararlanıcı kurum/kuruluşlar temel uygulama görevlerinin sahipliğini korumalı ve bu görevlerini yerine getirmek için dış kaynaktan temin yapmamalı/temel uygulama görevlerini taşere etmemelidir.