KA122-ADU Yetişkin Eğitimi Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri Yetişkin Eğitimi Kuruluşlarına hangi fırsatları sunar?
Yetişkin Eğitimi Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri, ülkemizdeki yetişkin eğitimi kuruluşlarında yetişkin eğitiminden sorumlu olan personel ile bu kuruluşlarda eğitim alan yetişkin öğreniciler için yurt dışı hareketlilik fırsatları sunar. Yetişkin eğitiminden sorumlu personel için yurt dışı hareketlilik faaliyetleri işbaşı eğitim, eğitim-öğretim görevlendirmesi, kurs ve eğitimlerdir. Yetişkin öğreniciler, bu projeler kapsamında grup hareketliliği veya bireysel öğrenme hareketliliği yapabilir. Ayrıca, uzman ev sahipliği, öğretmen ve eğitmen ev sahipliği ile hazırlık ziyareti gibi faaliyetler de desteklenmektedir.
KA122-ADU projeleri için uygun katılımcı kimdir?
Faaliyetin hedef kitlesi, ülkemizdeki yetişkin eğitimi kuruluşlarında görevli yetişkin eğitiminden sorumlu personel ile yetişkin eğitimi kuruluşlarında eğitim alan özellikle düşük vasıflı yetişkin öğreniciler başta olmak üzere daha az fırsata sahip olan yetişkin öğrenicilerdir.
Yurt dışı hareketlilik faaliyetine katılması planlanan personelin hareketlilik tarihinde, yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren ve gönderen kuruluş olarak tanımlanan kuruluşun personeli olması gerekmektedir.
Yurt dışı hareketlilik faaliyetine katılması planlanan özellikle düşük vasıflı yetişkin öğreniciler başta olmak üzere daha az fırsata sahip yetişkin öğrenicilerin hareketlilik tarihinde, yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren ve gönderen kuruluş olarak tanımlanan kuruluşun yetişkin eğitimi faaliyetlerinde kayıtlı öğrenicisi olması gerekmektedir.
Diğer faaliyetler için Program üyesi ülkelerden olmak şartıyla, uzman ev sahipliği için yetişkin eğitimi alanında uzman kişiler, öğretmen ve eğitmen ev sahipliği için eğitimi devam eden ya da yeni mezun öğretmen adayları, hazırlık ziyareti için personel hareketliliği için belirtilen şartları taşıyan kişiler uygun katılımcı olarak kabul edilir.
Uygun yetişkin öğrenici kimdir?
Erasmus+ Programı kapsamında Yetişkin Eğitimi Hareketlilik faaliyetleri aracılığıyla yurt dışında eğitim alabilecek “özellikle düşük vasıflı yetişkin öğreniciler başta olmak üzere daha az fırsata sahip yetişkin öğreniciler” aşağıdaki şekillerde tanımlanmaktadır:
KA122-ADU projelerinde yer alacak uygun katılımcı kuruluşlar hangileridir?
Başvurular, tüzel kişiliğe sahip yetişkin eğitimi alanında formal (örgün), non-formal (yaygın) ve informal (serbest) eğitim veren kuruluşlar ile yerel ve bölgesel kamu yetkilileri, koordinasyondan sorumlu kurum/kuruluşlar ve yetişkin eğitimi alanında görevli diğer kurum/kuruluşlar tarafından yapılabilmektedir. Kurum/kuruluşların uygunluğu, verdikleri eğitim programlarına ve faaliyetlerine göre belirlenecektir.
Yetişkin Eğitimi alanında faaliyet gösteren örnek kurum ve kuruluş türleri şunlardır:
Proje sahibi kuruluş dışında bir kuruluşta görev yapan personel proje kapsamında hareketlilik faaliyetlerine katılabilir mi?
Proje sahibi kuruluş dışında bir kuruluşta görev yapan personel proje kapsamında hareketlilik faaliyetlerine katılamaz.
KA122-ADU başvuru formunda ev sahibi kuruluşların belirtilmesi zorunlu mudur?
KA122-ADU başvuru formuna nasıl ulaşabilirim?
Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği projelerine başvuru yapmak için EU Login üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra erişim sağlayabileceğiniz KA122-ADU çevrimiçi başvuru formunun (web form) doldurulması gerekir.
Aynı kuruluş tek başına bir teklif çağrısı döneminde kaç KA122-ADU başvurusu yapabilir?
Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği projeleri kapsamında aynı Teklif Çağrısı döneminde bir kuruluş tarafından yalnızca bir başvuru yapılabilir. Bu projeler kapsamında sadece tekil başvuru yapılması mümkündür.
Bir konsorsiyum adına proje başvurusunda bulunulabilir mi?
Bir konsorsiyum adına, Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği proje başvurusu yapılamaz.
Yetişkin Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna sahip kuruluşlar proje başvurusunda bulunabilir mi?
Yetişkin Eğitimi Alanında Erasmus Akreditasyonuna sahip kuruluşlar, Yetişkin Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenici ve Personel Hareketliliği proje başvurusunda bulunamaz
Ev sahibi kuruluşları nereden bulabilirim?
Ev sahibi kuruluşları kişisel ve kurumsal bağlantılarınızı, kamu kurumlarının AR-GE ofislerini, Erasmus+ Proje Sonuçları Platformunu ve EPALE’yi kullanarak bulabilirsiniz.
Türkiye Ulusal Ajansı ev sahibi kuruluş bulmamda destek sağlayabilir mi?
Ev sahibi kuruluşların bulunması sorumluluğu başvuru sahibi kuruluşlara ait olup, Türkiye Ulusal Ajansı bu konu ile ilgili herhangi bir yönlendirme yapmamaktadır.
EPALE nedir? EPALE’yi nasıl kullanabilirim?
EPALE olarak bilinen Avrupa’da Yetişkin Öğrenimi Elektronik Platformu, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen bir network aracıdır. Platform Avrupa’da yüksek nitelikli yetişkin eğitimini desteklemek için geliştirilmiştir. EPALE yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren öğretmenler, eğitimciler ve gönüllülerle birlikte politika yapıcılar, araştırmacılar ve akademisyenlere açık bir platformdur.
EPALE, ortak arama, haber, etkinlik takvimi, blog ve kaynak olmak üzere beş temel içerikten oluşmaktadır. “Ortak Arama” özelliğiyle kurumunuzu tanıtabilir, proje fikrinizi paylaşabilir, projelerinize ortak arayabilir, işbirliği ve iletişim ağlarınızı genişleterek farklı projelere ortak olabilirsiniz. “Haber” özelliğiyle platforma makaleleriniz yükleyebilir, alanla ilgili haberler yayımlayabilir, yayımlanan diğer haber ve makalelere erişim sağlayabilir, haberlere yorum yapabilirsiniz.
“Etkinlik Takvimi” özelliğiyle düzenleyeceğiniz etkinlikleri duyurabilir, alandaki etkinliklerden haberdar olur, etkinliğinize katılımcı davet eder, yayımlanan etkinliklere katılabilir ve tarihe göre etkinlik sorgulaması yapabilirsiniz. “Blog” özelliğiyle belirlenen konulardaki tartışmalara katılabilir, yapılmış olan yorumlara yorumlarınızla karşılık verebilirsiniz. “Kaynak” özelliğiyle alanla ilgili kaynak araması yapabilir, alanla ilgili yeni kaynak önerisinde bulunabilir, platformun zenginleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
EPALE’ye nasıl erişim sağlayabilirim?
EPALE'yi kullanmak için tek yapmanız gereken kullanıcı olarak kayıt olmaktır. Daha fazla bilgi için http://epaletr.meb.gov.tr adresinden Türkiye için EPALE Ulusal Destek Servisi'ni ziyaret edebilir veya 0 312 413 20 98 numaralı telefondan arayabilirsiniz.