2023 Erasmus+ Merkezi Spor Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Yılı Erasmus+ Merkezi Spor Destekleri Bilgilendirme Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’nın katılımlarıyla, 18 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı açılışını yaptığı toplantıda; Erasmus+ ve ESC Programlarının yapısına değinmiş, ülke merkezli ve merkezi projelerle ilgili istatistiki verilere yer vermiş ve bu verileri spor projeleri özelinde değerlendirmiştir.

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; Avrupa’nın spor gündemi çerçevesinde spor desteklerinden bahsetmiş ve 2023 spor projeleri çağrılarına başvuru için katılımcıları teşvik etmiştir.

 

Etkinlikte, ayrıca, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz; gençlik ve spor alanlarında başta Avrupa Birliği olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri geliştirmeye ve bu sinerjiden doğan olumlu çıktıları, toplumun tüm kesimlerine yaymaya çalışmakta olduklarını dile getirmiştir.

 

Erasmus+ Spor Desteklerine ilişkin istatistikler, yenilikler ile başvuru süreçlerine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, ülkemizde yürütülen spor projelerinden örnekler de proje yürütücüsü kurumlar tarafından paylaşıldı. Toplantıya, spor alanında faaliyet gösteren 60’ı aşkın kurum ve kuruluştan yaklaşık 150 temsilci katıldı. Ayrıca, toplantı Türkiye Ulusal Ajansının Youtube hesabından canlı olarak yayınlandı.

 

Youtube canlı yayın linki: https://youtu.be/Vd12YDSyE4w

Toplantı sunumu için tıklayınız.