Erasmus Günleri 2023 (#ErasmusDays) İçin Hazır Mısın?

Erasmus Günleri 2023 (#ErasmusDays) İçin Hazır Mısın?

 

#ErasmusDays; 9-14 Ekim 2023 tarihlerinde tüm dünyayla aynı anda Türkiye’de de kutlanacak

Bu sene sizlerin desteği ile ülkemizi #ErasmusDays’te tüm dünyada 1. Sıraya taşıyalım!

 

#ErasmusDays Nedir?

 

Avrupa’yı aydınlatmak için 6 gün: #ErasmusDays

 

Bir etkinlik düzenlemek, Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya projelerini duyurmak için yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan Erasmus Günleri (#ErasmusDays), Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

 

9-14 Ekim arası etkinliğinizle bu kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz! 2022 yılında 58 ülkede 6295 etkinlik gerçekleştirildi! Sizlerle birlikte bu etkinliklerin 973’ünü ülkemizde gerçekleştirerek tüm ülkeler arasında en fazla etkinlik gerçekleştiren 2. ülke olduk. Bu sene hedef ŞAMPİYONLUK!

 

 

 

Sergiler, konserler, yarışmalar, seminerler, ortak ağ oluşturma, herkese açık faaliyetler, Europass Hareketlilik belgelerinin dağıtımı, dijital etkinlikler ve daha fazlası size bekliyor!

 

İster daha önce Erasmus'tan faydalanmış olun ister olmayın...Bir #ErasmusDays etkinliği düzenleyin, yakınınızdaki bir etkinliğe katılın, bir etkinlik paylaşın veya sosyal ağlarda Avrupa deneyiminiz hakkında bir paylaşım yapın!

 

----------------------------------------------

 

#ErasmusDays Etkinliklerine Neden Katılmalısınız?

 

Erasmus Günleri etkinlikleri ile Erasmus+ Programının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikâyelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikâyelerini yerelde paylaşması beklenmektedir. Bu doğrultuda, #ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı olan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler gibi tüm hedef gruplarla birlikte deneyim paylaşımlarının yapılması hedeflenmektedir. Kampanya kapsamında proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayarak, daha önce uygulanmış veya mevcut projelerin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler düzenlemektedir.

 

Siz de #ErasmusDays etkinlikleri ile projenizden daha fazla kişiyi haberdar edebilir, projenizin etki alanını Avrupa çapına hatta Avrupa ötesine taşıyabilirsiniz.

----------------------------------------------

#ErasmusDays için Neler Yapabilirsiniz?

 

Etkinlikler 9-14 Ekim 2023 tarihlerinde yapılmalıdır

 

   a) Fiziksel Etkinlikler:

Kendi kurum ve kuruluşunuzun proje ve deneyimlerini paylaşmak üzere farklı formatlarda fiziksel etkinlik planlayabilirsiniz.  Örneğin; seminerler, ortaklarla toplantılar, fotoğraf sergileri, atölyeler, geziler, konserler, radyo programları, spor yarışmaları, sokak etkinlikleri, kamuoyu çalışmaları, flashmob'lar, konferanslar, canlı yayınlar, oyunlar…ve çok daha farklı türden etkinlik fiziksel olarak planlanabilir.

Örneğin; üniversitelerimizde 9-14 Ekim haftası boyunca #ErasmusDays'ten sorumlu bir ekip tüm kampusteki derslere, belirsiz zamanlarda sürpriz bir şekilde girip kısacık bir Erasmus mesajı vererek sınıftan ayrılabilir?

Örneğin; daha önce proje gerçekleştirmiş tüm kurumlarımız okul panolarında geçmiş projelerini hatırlatmak için proje materyallerini, fotoğraflarını sergileyebilir. Mezun olan öğrencilerinin tecrünbelerini ve anılarını, şimdiki öğrencilerle paylaşmalarını isteyebilir?

Örneğin; il müdürlüklerimiz il genelinde yapılan projelerin sonuçlarına ilişkin sergi açabilir, daha önce proje uygulamış kişilerle potansiyel yararlanıcıları, velileri, okul çevresinden uygun görecekleri kişi ve kurumları biraraya getirebilir?.

Etkinlik içerikleri ise devam eden veya tamamlanan projelerin sonuçlarının paylaşılması, yaygınlaştırılması, deneyimlerin paylaşılması, uluslararası işbirliği yolları ve çıkarılan dersler, farklı sektörler arası işbirliği, kültürlerin buluşması, uluslararasılaşma, programdan yararlanmanın faydaları... gibi başlıkları içerebilir.

 

   b) Çevrim içi ve Dijital Etkinlikler:

      - Sosyal Medya (#ErasmusDays):

Erasmus Günleri  boyunca sosyal medyayı kullanmanın en kolay yolu, yazılı ifadeler, fotoğraflar veya videolar aracılığıyla Erasmus+ yararlanıcılarının kendi hikâyelerini paylaşmalarıdır. Siz de kendi Erasmus+ tecrübenizin sizde yarattığı olumlu etkiyi anlatmak için kısa videolar çekebilir, proje katılımcılarının hikâyelerini kayıt altına alarak paylaşabilirsiniz. Videolar zaman içinde yeniden kullanılabilme ve telefonla kolayca kaydedilebildiğinden yurtdışı deneyimini aktarmak, proje sonuçlarını paylaşmak, tecrübe paylaşımı yapmak için kullanılabilir.

Son dönemde oldukça sık kullanılan bir diğer özellik ise canlı yayın özelliğidir.  Instagram ve Facebook'ta "canlı" seçeneği sayesinde, çevrenizde gerçekleşen fiziksel bir etkinliği anında kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Örneğin; katılımcılar konser, Avrupa korosu vb. düzenleyebilir ve Facebook veya Instagram üzerinden canlı olarak yayınlayabilirler. “Canlı yayın” röportajlar yayınlamak için de iyi bir seçenek olabilir. Sosyal medya yarışmaları da yine alternatif bir etkinlik olarak planlanabilir.  Ortaklarınızla veya seçtiğiniz bir hedef grupla dijitalleşme, uzaktan eğitim, sağlık, iklim değişikliğiyle mücadele, spor, eğitim gibi her konudaki projeniz için çevrimiçi yarışmalar yapabilirsiniz.

 

!!! Sosyal medya paylaşımlarınızda #ErasmusDays etiketini kullanın!

!!! Görsellerinizde #ErasmusDays logolu görünürlük malzemeleri kullanın! (Selfie çerçeveleri, el raketleri, afişler, küçük branda afişler, tişört ve şapkalar, çıkartmalar, çanta iğneleri, binalar için büyük bayraklar, elde taşımak için küçük bayraklar, kumaş çantalar...gibi)

 

    - Çevrim içi konferanslar/web seminerleri:

Çevrim içi toplantılar aracılığıyla katılımcılar Avrupalı ortaklarıyla bağlantıda kalabilir veya yenileriyle tanışabilir, belirli bir konuda tartışmalar düzenleyebilirler.  Çevrim içi toplantılar Erasmus+ projenizin yaygınlaştırılması ve daha fazla kişiyi bilgilendirmek için iyi bir fırsat sunmaktadır. Konu ile ilgili akademisyen, idareci gibi kişileri etkinliğinizde konuşmacı olarak bulundurabilirsiniz.

 

      - Podcastler:

İleri düzeyde teknik beceriler olmadan bile, hemen hemen herkes bir podcast başlatabilir. Podcast olayını kavramanın en iyi yolu onu bir ses bloglama olarak düşünmektir. Her bir podcast bölümü belirli bir konuyu kapsayan bir blog yazısı gibidir. Bölüm bir bilgisayara veya akıllı telefona kaydedilebilir. Daha sonra dosyalar podcast'leme ana bilgisayarına yüklenmelidir ve bir web sitesinde veya sosyal medyada paylaşılabilir.

 

      - Çevrim içi Sergiler:

Fotoğraf sergileri veya sanat sergileri de çevrimiçi olarak düzenlenebilir. Sergilerin belgeleri bir bağlantı ile başkaları ile kolayca paylaşılabilir.

 

      - Çevrim içi Anketler/Araştırmalar:

Farklı elektronik araçlarla, herkes Avrupa vatandaşlığı, Covid 19 sonrası Avrupa, Covid 19’un Erasmus+ hareketliliklerine etkisi gibi farklı konularda insanların algılarını belirlemek için anket uygulayabilirler ve sonuçları kendi web sitelerinde paylaşabilirler.

 

      - Hackathons/Kod Yazma Etkinlikleri:

Bu etkinliğin amacı programcılara yöneliktir. Programcılar, işbirliği temelli bir proje konusunda birlikte çalışırlar.  Birçok kod yazıcı takım prototipler oluşturmak için rekabet ederler.

 

      - Yarışmalar:

Avrupa veya Erasmus+ programı konusunda bilgi ölçmek veya katılımcıları geliştirmek için yarışmalar düzenlenebilir. Oyun tabanlı öğrenme platformu olan Kahoot ile kolayca bilgi yarışmaları gerçekleştirilebilir.

Yukarıda sayılan etkinlik örnekleri #ErasmusDays için etkinlik planlamak isteyen yararlanıcılarımıza fikir vermesi amacıyla paylaşılmıştır. Burada sayılmayan ancak #ErasmusDays’in ruhuna uygun her türlü etkinliği planlayabilirsiniz.

Örneğin; yapacağınız küçük bir "quiz" ile öğrencilere Erasmus+'ı sorabilir, akabinde onlara programı tanıtabilirsiniz.

Örneğin; öğrencilerinizden Erasmus+'ı anlatacak bir çalma listesi oluşturup müzik platformlarında paylaşmasını isteyebilir, en çok dinlenen çalma listesini ödüllendirebilirsiniz?

Örneğin; öğrencilerinizin yaş gruplarına göre yarışmalı oyunlar oynayabilir, resim ve hikaye yazma yarışmaları düzenleyebilir, spor yarışmaları organize edebilirsiniz.

 

    - Bloglar:

Şahıslar veya tüzel kişiler internet sayfaları veya kendi sayfaları aracılığı ile de #ErasmusDays'in bir parçası olabilir. Örneğin blog sayfasında katıldığınız bir etkinliği fotoğraf, resim ve hikayelerle yaygınlaştırabilirsiniz. bu bloga ilişkin adresi farklı bir internet sayfasına verip trafiği artirabilirsiniz. 

 

----------------------------------------------

#ErasmusDays Etkinliğinizi Nasıl Görünür Yapmalısınız?

#ErasmusDays etkinliğinizi planladıktan sonra etkinliğin resmi internet sitesi olan https://www.erasmusdays.eu/ adresinden etkinlik haritasına kayıt yapmanız gerekmektedir. Bu kayıt, kurum ve kuruluşunuzun Avrupa çapında bir profil sahibi olması ve etkinliğin Avrupa çapında görünür olması için şarttır.

Etkinlik haritasına kayıt yaparken dikkat edin:

!!!!!  Kayıt olurken İngilizce veya Türkçe dillerinden birini kullanmanız gerekmektedir. Tam ve doğru cümleler kurduğunuzdan etkinliğinizi açık bir biçimde tanımladığınızdan emin olmanız önemlidir. Tam olarak açıklanmamış ve iyi bir dille yazılmamış etkinlikler yayınlanmamaktadır.

!!!!!  Kayıt aşamasında fotoğraf yüklemeyi unutmayınız. Kurumunuza veya projenize ait fotoğraflar uygun fotoğraf olarak kabul edilmektedir. Kişisel fotoğraflarınızı yüklememelisiniz.

!!!!! Etkinlik onayları, girilen açıklamaların ve fotoğrafın uygunluğuna göre yapılmaktadır. Etkinlik kaydınızı takip eden 3 gün içerisinde https://www.erasmusdays.eu/ adresinde etkinliğiniz gözükecektir. Lütfen takip edin ve etkinliğinizin yayınlandığından emin olunuz

 

Çekeceğiniz fotoğraflarda #ErasmusDays görselli görünürlük malzemeleri olmasına dikkat ediniz. (bkz. Sosyal Medya başlıklı madde)

----------------------------------------------

#ErasmusDays Boyunca Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalısınız?

 

9-14 Ekim 2023 tarihleri boyunca yaptığınız her sosyal medya paylaşımında #ErasmusDays etiketinin kullanılması önemlidir. Bu etiketi kullanarak paylaşılan Facebook, Twitter ve Instagram.. gönderilerinin tümü bu üç gün boyunca https://www.erasmusdays.eu/ platformunun ana sayfasında görünecektir.

Yaygınlaştırma yapılabilmesi için ise @ulusalajans adresi etiketlenmelidir. Ayrıca, proje çalışmalarınızla ilgili bilgileri yerel medya ile paylaşıp basında yer bulmasını da sağlayabilirsiniz.

Ayrıca önemli buluduğunuz paylaşımlarınızı Türkçeye ilaveten İngilizce, Fransızca gibi dillerde yapabilirsiniz.

Sosyal medya paylaşımlarınızda #ErasmusDays etiketini kullanın!

Görsellerinizde #ErasmusDays logolu görünürlük malzemeleri kullanın! (Selfie çerçeveleri, el raketleri, afişler, küçük branda afişler, tişört ve şapkalar, çıkartmalar, binalar için büyük bayraklar, elde taşımak için küçük bayraklar... gibi)

----------------------------------------------

 

Önceki #ErasmusDays kutlamalarımız:

#ErasmusDays 2022: Etki Raporu ve Etki Raporu kısa tanıtım videosu

#ErasmusDays 2021: 

Şarkılarla #ErasmusDays Günleri 4

Şarkılarla #ErasmusDays Günleri 3                                 

Şarkılarla #ErasmusDays Günleri 2

Şarkılarla #ErasmusDays Günleri 1

#ErasmusDays 2020

#ErasmusDays 2019

#ErasmusDays 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Unutmayın!!!! 

      - Düzenlenecek etkinliklerde üst sınır olmadığını

      - Gerçekleştirdiğiniz her farklı etkinliği tek tek etkinlik haritasına kaydetmeyi

      - Etkinlik kayıtlarınızı takip edip etkinlik haritasında yayınlandığından emin olmayı

      - Sosyal medya paylaşımlarında #ErasmusDays ve @ulusalajans kullanmayı

      - Görsellerinizde, fotoğraflarınızda #ErasmusDays logolarını görünür olarak kullanmayı

      - Yerel medya ile irtibatta kalmayı

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

#ErasmusDays logoları:

Logo1

Logo2

Posterler

Roll-Up

Kırlangıç Bayrak

Çanta

Şapka Lacivert

Şapka Beyaz

Masa Bayrağı

Çerçeve 120x110

Çıkartma 6x6

Çıkartma 9x9

Çıkartma 14x14

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ErasmusDays Sıkça Sorulan Sorular - SSS

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOT1: Bu sayfa gelişmelere göre güncellenmektedir. Lütfen aralıklarla kontrol ediniz...

NOT2: Etkinliklerinizin etkinlik tarihinizden 2 gün ÖNCE haritaya girilmesi gerekmektedir. Etkinliklerinizi lütfen 9 Ekim'den önce haritaya girmeye çalışınız. Ajansımızın etkinliğinizi onaylayabileceği son tarih 12 Ekim 12:00 (BSİ)'dir. Bu sebeple lütfen 13-14 Ekim tarihlerinde yapacağınız etkinlikler için bu durumu göz önünde bulundurunuz. 

 

#ErasmusDays haritasına etkinliğinizi kaydederken "Description of Event" bölümünde etkinliğinizin Erasmus+ ile olan ilgisini, hedef kitleyi, etkinliğinizin içeriğinizi ve yapılacak faaliyetleri açıklayıcı bir şekilde yazdığınızdan emin olunuz‼️

#ErasmusDays kampanyası hakkındaki sorularınız için İletişim Koordinatörlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.