2014 ve 2015 yılı Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Akreditasyonu Geçerlilik Süreleri

2015 yılında alınan Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA108) Belgelerinin geçerlilik süresi 3 yıldır ve 2018 yılında bu süre dolacaktır. 2018 Teklif Çağrısında, belirtilen yılda (2015) kurulmuş ortaklık yapısı ile KA103 hareketlilik projesine başvurmak veya bu ortaklık yapısını revize ederek farklı bir konsorsiyum adına yeniden akreditasyon alarak hareketlilik projesine başvurmak istenilmesi halinde son başvuru tarihi ve saati olan 1 Şubat 2018,Türkiye saati ile 13.00’e kadar KA103 başvuru formunun yanısıra KA108 başvuru formunu da doldurarak yeniden “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

 

Diğer bir deyişle, akreditasyon belgesini 2015 yılında (2014 yılı da buna dahildir) almış ve daha sonraki yıllara ait farklı bir akreditasyon belgesi olmayan Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumlarının koordinatör kurumlarının yeni dönemde Konsorsiyum Akreditasyonu (KA108) başvurusunda bulunmayarak bu belgeyi almaya hak kazanmamaları halinde, bu koordinatör kurumların 2018 Çağrı dönemindeki KA103 Hareketlilik başvuruları kabul edilmeyecektir.
2018 yılında başvurular Avrupa Komisyonunun sağladığı aşağıdaki link üzerinden yapılacaktır. Komisyonun yayımladığı son  başvuru tarihi 1 Şubat 2018 saat 12:00 (Brüksel saati)’dır. Herhangi bir aksilik yaşamamak için başvurularınızı son başvuru tarihinden önce yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

Başvuru yapıldıktan sonra projenizin TURNA hesabınızla eşleştirilmesi gerekmektedir. Bunun için "Başvuru İşlemleri" menüsünün altındaki "Başvuru Bilgisi Gönder" alt menüsünün seçilerek  çıkan ekrana  başvuru formundaki "Submission ID"  ve "İrtibat Kişisine ait e-posta" bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

Başvuru formunu doldurmadan önce açılış sayfasında çıkacak Form Doldurma Rehberinin (Guidelines) incelenmesi önem arz etmektedir.

Saygılarımızla