2018 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Programdan daha iyi istifade edilmesinin yollarını aramak üzere oluşturulan Danışma Kurulu Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. 70’den fazla kurumdan 80 kişinin katıldığı toplantıda Sayın Büyükelçi Kaymakcı katılımcılara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, geçen 14 yıl içerisinde yaklaşık 30 bin projeye 1.1 Milyar Avro hibe tahsis edildiğini belirtti ve Erasmus+ Programından azami istifadenin sağlanması hususunda Danışma Kurulunun görüş ve değerlendirmelerinin önemine değindi. 
Türkiye Ulusal Ajansı Danışma Kurulunda eğitim, gençlik ve spor sektörleri ile ilgili faaliyetleri olan kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları yer almaktadır. 
Gün boyunca devam eden toplantının öğleden önceki bölümünde aşağıdaki başlıklarda sunumlar  ve 2018 Yılı Divan Kurulu Seçimi gerçekleştirildi:
-2018 Yılı Projeleri Hakkında Değerlendirme Sunumu
-2020 Sonrasında Uygulanacak Yeni Programa İlişkin Bilgilendirme Sunumu
-2017 Yılı Danışma Kurulu Toplantısına İlişkin Değerlendirme Sunumu 
Toplantıda, ayrıca, Erasmus+ Programında Bilgilendirme Faaliyetleri ve Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projeleri başlıklarında gerçekleştirilen çalıştaylarda üyelerin bu alanlara ilişkin görüş ve değerlendirmeleri alındı. 
Kurul üyesi kurumların temsilcilerine görüş ve  destekleri için teşekkür ederiz.