2019 Erasmus Günleri için Açık Davet

İlki 2017 yılında düzenlenen ve ülkemizde de 2018 yılı içerisinde 200’ü aşkın farklı etkinlikle kutlanan "ErasmusDays" Avrupa festivalinin üçüncüsü 10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Avrupa çapında eş zamanlı etkinliklerle gerçekleştirilecektir.

 

ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programınının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikayelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikayelerini yerelde paylaşması beklenmektedir. Bu doğrultuda, ErasmusDays etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı tüm hedef gruplarla (kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler, tüm vatandaşlar) birlikte deneyim paylaşımının yapıldığı faaliyetlerin planlanması hedeflenmektedir. Proje sahibi her kurum kendi etkinliğini planlayabilecektir. Daha önce uygulanmış veya mevcut projenizin yaygınlaştırılmasına yönelik   faaliyetler düzenlenebilecektir.

Örnek etkinlikler:

-Konser,sergi, film gösterimi, halkın dahil olduğu bilgilendirme, şenlik ve sokak etkinlikleri,

-Proje sonuçlarının paylaşılmasına yönelik toplantı, karar alıcılarla buluşma faaliyetleri

-Seminerler, tecrübe paylaşımı toplantıları

 

Bu yıl, 10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Erasmusdays kapsamında ülkemizde etkinlik düzenlemek isteyen tüm kurum ve kuruluşlarımızın etkinlik planlarını www.erasmusdays.eu adresine kaydetmeleri beklenmektedir. Etkinlik girişlerini yaparken;

-Etkinliklerin 11-12-13 Ekim tarihlerinde planlanmasına,

-Etkinliği gerçekleştirecek kurum adına giriş yapılmasına,

-Etkinliğin yer, zaman, hedef kitle gibi detaylarının verilmesine,

-Etkinliğin her safhasında aşağıda verilen etkinliğe ait görsel kitin içerisinde yer alan logoların kullanılmasına,

-Etkinlikle ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların kurumsal veya projeye ait hesaplar üzerinden yapılmasına,

-Sosyal medya paylaşımlarında ErasmusDays logosu, etiketi ve görsellerinin kullanıldığı içeriklerin paylaşılmasına,

-Mesajların etkinlik fotoğraflarıve videoları ile paylaşılmasına,

-Ulusal Ajans tarafından yaygınlaştırma yapılabilmesi için paylaşımlarda @ulusalajans kullanılmasına,

-Etkinliğin görünürlüğünün artması için yerel basınla irtibatta kalınmasına,

-Etkinlik girişlerinin İngilizce veya Fransızca dillerinden biriyle yapılmasına,

dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yararlanıcılarımızı kendi #ErasmusDays etkinliklerini planlamaya ve www.erasmusdays.eu sayfası üzerinden etkinlik girişlerini gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarımız ile il Milli Eğitim Müdürlükleri, il Gençlik ve Spor Müdürlükleri gibi paydaşlarımızı illerinde yapılan projeleri ve katılımcılarını yaygınlaştıracak görünürlük faaliyetleri yapmaları konusunda teşvik ediyoruz.

Etkinliğinizde ve sosyal medya paylaşımlarınızda kullanmak üzere hazırlanmış ErasmusDays görsellerinden oluşan kiti indirmek için tıklayınız.

Sıkça sorulan sorular için tıklayınız.

Etkinlik girişi yapmak için tıklayınız

Türkçe logo

Türkçe poster 


Türkçe banner