2019 Yılı Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Programdan daha iyi istifade edilmesinin yollarını aramak üzere oluşturulan Danışma Kurulu Toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı'nın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. 60’tan fazla kurumdan 80 kişinin katıldığı toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı katılımcılara hitap etti. Büyükelci Sayın Kaymakcı konuşmasında Erasmus+ Programının Avrupa Birliği'nin en başarılı programı olduğunun altını çizerek katılımcıların Türkiye-AB ilişkilerine yönelik değerlendirmelerini aldı. Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın Astarcı, katılımcılara 2019 yılında yapılan çalışmalar ile Erasmus+'ın yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Türkiye Ulusal Ajansı Danışma Kurulunda eğitim, gençlik ve spor sektörleri ile ilgili faaliyetleri olan kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları yer almaktadır. 
Gün boyunca devam eden toplantıda  üyelerin Erasmus+ Programının uygulanmasına yönelik ilişkin görüş ve değerlendirmeleri alındı. 
Kurul üyesi kurumların temsilcilerine görüş ve  destekleri için teşekkür ederiz.