2021 Yılı Erasmus+ Spor Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğiyle Erasmus+ Spor Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

 

2021 Yılı Erasmus+ Spor Destekleri Bilgilendirme Toplantısı; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Halis Yunus ERSÖZ’ ün katılımıyla, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI’ nın ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarından başlıklar:

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI:

"2014 yılından itibaren Avrupa ölçeğinde uygulanmaya başlayan spor projelerinden bugüne kadar ülkemizden kurum ve kuruluşlar farklı türde 32 projede koordinatör, 132 projede ise ortak olarak yer aldılar. 2021-2027 döneminde bu sayıların,artarak devam etmesi en büyük gayemizdir". 

 

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus ERSÖZ:

"Erasmus+ Spor Destekeleri, spor kültürünün geliştirilmesi, spor etkinliklerinin artırılması ve kurumların kapasitelerinin artırılması için önem arz etmektedir. 2021-2027 döneminde özellikle spor federasyonlarımızın bu desteklerden aldığı payı artırması için çalışacağız". 

 

 

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI:

"Spor hayatımızın bir parçası ve en iyi dostlarımızdan biridir. Ayrıca ülkeler için ekonominin de kilit unsurudur. Erasmus+ Programı ile spor alanı gençlik ve eğitim sektörünün yanında Avrupa Birliği için önemli bir gündem maddesi olarak 2021-2027 döneminde de desteklenmeye devam edecektir. Tüm spor camiamızın; Ülkemizin var olan potansiyeli ile AB’nin sunduğu bu kaynağı birleştirerek spor alanına önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim."

 

 

Toplantıda Erasmus+ Spor Destekleri 2021-2027 dönemine ilişkin yenilikler ile başvuru süreçlerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi, Spor Gönüllüleri Derneği ve Karasu Kaymakamlığı tarafından yürütülen spor projeleri, bizzat kurum temsilcileri tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

 

 

Erasmus+ Spor Desteklerinin Türkiye'deki Gerçekleşme Rakamları

 

 

Erasmus+ Spor Destekleri için 2021 yılında tüm Avrupa’da yaklaşık 41.7 Milyon Avro Bütçe ayrılmıştır. Son Başvuru tarihi 20 Mayıs 2021 olan Erasmus+ Spor Destekleri projelerine, sporla ilgili faaliyeti bulunan tüm kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir.

 

Erasmus+ Spor hakkında bilgi için tıklayınız. 

Erasmus+ Programı 2021 yılı Program Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Erasmus+ Spor başvuru formlarına ulaşmak için tıklayınız. 

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan Erasmus+ Spor Bilgi Günü kayıtlarına ulaşmak için tıklayınız.

Erasmus+ Spor Projelerinden örneklere ulaşmak için tıklayınız.