35. Yıl Erasmus+ Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı

35. Yıl Erasmus+ Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı hibrit bir şekilde gerçekleştirilmiş olup 1200’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın İlker ASTARCI, konuşmasında merkezi proje fırsatlarının ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarca değerlendirilmesinin öneminden bahsetti. Aynı zamanda bu senenin Avrupa Gençlik Yılı ve Erasmus+’ın 35. Yılını olduğunu vurguladı.

 

 

Daha sonrasında konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Büyükelçi Nikolaus MEYER-LANDRUT Erasmus+'ın eğitsel, mesleki ve kişisel gelişim konusunda katkıları tartışılamaz olduğundan ve Türkiye ile AB arasındaki işbirliğine olumlu yansımaları olduğundan bahsetti.

 

 

Son olarak söz alan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, Erasmus+’ın tüm vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın Avrupa ile işbirliği içinde çalışmaları için çok büyük bir fırsat sağladığına değindi. Erasmus+’ın 35. yılını kutlayan Sayın Büyükelçi Faruk KAYMAKCI, aynı zamanda Avrupa Gençlik Yılı olan bu senede Türk gençlerinin seslerini daha fazla duyurmasını ve daha aktif olmasını temenni ettiğini belirtti.

 

 

Konuşmalardan sonra ilgili uzmanların sunumu ve panellerle devam eden Çalıştayda Erasmus+’ın sunduğu tüm merkezi proje çağrıları ayrıntılı bir şekilde ele alındı.