Avrupa Gününde Erasmus+ Tecrübeni ve Hikayeni Paylaş Etkinliği Gerçekleştirildi.

2019 yılı Avrupa Günü kapsamında, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI’nın ev sahipliğinde, 15 Mayıs 2019 tarihinde, “2019 Avrupa Gününde Erasmus+ Tecrübeni ve Hikayeni Paylaş / Share Your Erasmus+ Experience and Story on Europe Day-2019” adlı iftar yemeği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, büyükelçiler, ülkemizde misafir olarak bulunan Erasmus+ öğrencileri ve daha önce programdan yararlanmış Erasmus+ öğrencileri ile üniversite temsilcilerinden oluşan yaklaşık 120 misafir katıldı. Giden ve gelen Erasmus öğrencilerinin  Erasmus+ tecrübeleri ve hikâyelerini paylaştığı etkinlikte, Erasmus öğrencileri ud ve flüt enstrümanları ile müzik performansı sergiledi.

Konuşmalardan satır başları:

 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI:

 

“Çok okuyan mı yoksa çok gezen mi daha bilgili olur? Tabi ki Erasmus'a katılanlar! Çünkü Erasmus programları katılımcıları hem okuyor hem Erasmus ülkelerini geziyor.”

 

 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI:

 

“Erasmus deneyiminizin çok değerli olduğuna ve çok iyi bir iş bularak aydınlık bir gelecek oluşturmanıza katkı sağlayacağına tüm kalbimle inanıyorum”.

 

 


Katılım sağlayan büyükelçilik temsilcilerimize, üniversitelerimizin görevlilerine ve öğrencilerimize çok teşekkür eder, başarılı bir Erasmus dönemi geçirmelerini temenni ederiz.