Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas Başkanlığımızı Ziyaret Etti

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas 6 Aralık 2019 tarihinde Başkanlığımıza ziyaret gerçekleştirdi.  Erasmus öğrencilerinin, gönüllülerin ve proje temsilcilerinin de yer aldığı ziyarette Erasmus+ Programının Türkiye’de uygulanması ve daha fazla işbirliği fırsatları hakkında görüşmeler yapıldı. Erasmus deneyimi kazanmış olan ve halihazırda bu heyecanı yaşayan öğrenciler, proje temsilcileri ve gönüllüler deneyimlerini paylaştı. 
Konuşmalardan satır başları:
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI: "Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum. Türkiye ile AB arasındaki iyi işbirliğinin bir örneği olan Erasmus+ hakkında faydalı ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik".
Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker ASTARCI: "Türkiye'ye tahsis edilen bütçe arttığı zaman Erasmus+'tan daha fazla Türk vatandaşı yararlanacaktır".
Romanya'dan gelen Erasmus öğrencisi Catalin Cazacu: "Türkiye'de dersler oldukça etkileşimli yapılıyor, derslerde proje üretiyoruz. Türkiye'de olduğum için mutluyum".
Macaristan'dan ülkemizde gelen gönüllü Liliana Tothe: "Erasmus+ seyahat etmenin ve insanlarla iletişime geçmenin en kolay yolu".
Portekiz'den gelen Erasmus öğrencisi Bruna Gonçalves: "Avrupa'nın batı sınırından geliyorum ve burada Türkiye'de Avrupa sınırının doğu tarafındayım”.
European Commission Vice President Mr. Margaritis Schinas visited Turkish National Agency on December 06, 2019.  Implementation of Erasmus+ in Turkey and further cooperation opportunities were discussed during the visit. Students, project representatives and volunteers who had already gained Erasmus experience and are experiencing this excitement accompanied visit as well.  Erasmus +beneficiaries shared their Erasmus+ experience and exchanged views on Erasmus+. 

Headlines from speeches:

Deputy Minister of Foreign Affairs and Director for EU Affairs Ambassador Faruk KAYMAKCI: "We had a useful and constructive discussion on Erasmus+ as an example of good cooperation between Turkey and the EU".

Director of Turkish National Agency İlker ASTARCI: "More Turkish citizens will participate in Erasmus+ when budget allocated to Turkey will increase."

Catalin Cazacu from Romania: "Courses are more interactive in Turkey. We make projects in courses. I am happy to be in Turkey".

Liliana Tothe from Hungary: "Erasmus is a one way of travelling and develop relationships".
Bruna Gonçalves from Portugal: "Coming from the western part of Europe and I am at the east part of European border here in Turkey".