Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (DEOR) Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (Dissemination and Exploitation of Results, DEOR) Toplantısı 22 Kasım 2021 Pazartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

 

“Dijitalleşme, Çevre ve Dahil Etme” konularında yapılmış ve iyi uygulama sayılan çeşitli sektörlerden proje çıktılarının paylaşıldığı toplantıda 250’yi aşkın katılımcı yer aldı. Katılımcı kurum ve kuruluşlar sunulan proje çıktılarının kurumlarında yürütülen çalışmalarda nasıl değerlendirilebileceğini; dijitalleşme, çevre ve dahil etme konularındaki çalışmalarına dair görüş ve önerilerini paylaştı.

 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkanımız Sn. İlker ASTARCI, proje sonuçlarının kullanılması konusuna şu cümlelerle değindi:

 

“Türkiye; yılda 12 bini aşkın başvuru rakamıyla Avrupa’da en çok proje başvurusu alan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu durum, kurumumuz ve ülkemiz açısından memnuniyet verici.

Bu başarılı tablodan sonraki aşamada bizim beklentimiz; proje çıktılarının, ilgili sektörler tarafından etkin olarak kullanılabilmesi… Erasmus+ Programı kapsamında Ülkemizde yürütülen projelerin çıktılarının ulusal politikalarına yansıması, politika yapım sürecinde bu çıktıların kullanılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Ülkemizin Programdan sağlayacağı faydanın en üst düzeye çıkarılması bakımından önemlidir.”

 

Avrupa Birliğinin eğitim, öğretim, gençlik ve spor programı olan Erasmus+ kapsamında oluşturulan projelerde DEOR kavramı; proje çıktılarının yaygınlaştırılması ve sürdürebilirliğin sağlanması, başka projeler için ilham kaynağı olması, politika yapımına destek olması, görüş ve önerilerin paylaşılması açısından önem arz etmektedir. Bu amaçla 2017 yılından bu yana beş çalıştay düzenlenmiş, sosyal medyada üç adet canlı yayın, iki adet çevrimiçi toplantı gerçekleştirilmiştir.

 

DEOR kavramı hakkında bilgi ve önceki toplantılarda sunulan projelerin detayları hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.

 

22 Kasım 2021 tarihinde sunulan projelerin tümüne bu linkten erişebilirsiniz. Projelerin Erasmus+ Proje Sonuçları Platformunda yer alan proje kartlarını üzerlerine tıklayarak görüntüleyebilirsiniz: 

 

 

Proje Sunumları

Internship for a New Life - Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu

Go Zero-Zero Waste Management in Food Sector - İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü

University Business Collaboration Platform - Bahçeşehir Üniversitesi

Be Happy in Life - İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

Sitting Darts - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu