Erasmus+ Gençlik Ana Eylem 1 Alanında Akreditasyon Başvurusu Yapacak Kurum/Kuruluşlar için Çevrimiçi Toplantı Duyurusu

Avrupa Birliği’nin eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarına yönelik programı olan ve 2021-2027 dönemini kapsayan Erasmus Programının hazırlık süreci başlamıştır. Bu kapsamda 2021-2027 Program döneminde uygulanacak yeniliklerden biri olan “Gençlik Ana Eylem 1 Alanındaki Erasmus Akreditasyonu” için başvurular KA150 başlığı altında yapılmakta olup son başvuru tarihi 31 Aralık 2021’dir.

Gençlik Ana Eylem 1 alanıyla ilgili genel başvuru kurallarını içeren Erasmus+ Gençlik Akreditasyon Çağrısı ve Erasmus+ Gençlik Kalite Standartları web sayfamızda yayımlanmıştır (Detaylı bilgi için: https://www.ua.gov.tr/haberler/ka150-genclik-akreditasyonu-basvurulari/).

Başvuru formlarına, Avrupa Komisyonunun resmi internet sayfasında yayımlanan e-formlar aracılığıyla çevrimiçi olarak ulaşılabileceği gibi Turna Proje Yönetim Sistemi (TURNA) hesabı kullanılarak da erişilebilir (EU Login: https://webgate.ec.europa.eu/erasmus-applications/screen/home

TURNA: https://turna.ua.gov.tr/turna/Giris.jsp )

Akreditasyon başvurusu hibe başvurusu anlamına gelmemektedir. Dolayısıyla proje başvurularında akreditasyon şart değildir, akredite olmayan kuruluşlar da başvuruda bulunabilecektir. Akreditasyon sistemi, kurum ve kuruluşlara Erasmus Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için 2021-2027 dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatı sunmaktadır.

Başkanlığımız tarafından 19 Ekim 2020 Pazartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında faaliyet detaylarını kapsayan çevrim içi bilgilendirme oturumu yapılması planlanmaktadır. Toplantıya, gençlik alanında aktif olarak faaliyet yürüten kurum/kuruluşların katılması tavsiye edilmektedir. İlgili kurum/kuruluşlar taleplerini 18 Ekim 2020 Pazar günü saat 17.00’ye kadar aşağıdaki kayıt linki aracılığıyla iletilebilecektir. Kayıtlar yapıldıktan sonra, toplantıya katılımınıza dair onay e-postası tarafınıza iletilecektir.

Toplantı Kayıt Linki:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUrcOCvrDwvHNJYI8xnVkCrbYSsr2sKttlQ

İletişim için: youthexchanges@ua.gov.tr