Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Projeleri Başlangıç Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Mesleki Eğitim Hareketlilik Projeleri Başlangıç Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI'nın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Erasmus+ mesleki eğitim hareketlilik projeleri kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı döneminde kabul edilen 518 projenin temsilcileri yer aldı. 

Toplantı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI'nın açılış konuşmasıyla başladı. Projesi kabul edilen yararlanıcılara; Türkiye-AB Ilişkileri, proje uygulama süreçleri, iyi uygulama örnekleri, mobility tool, europass hareketlilik belgesi ve Erasmus+ projelerinin yaygınlaştırılması başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi.




 Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI:

 

“Erasmus+ Programı Türkiye-AB ilişkilerinde önemli bir rol oynamaktadır. Ülkemizin AB ile ticari ve kültürel ilişkileri bu denli yoğunken Erasmus+ hareketlilik projeleri bu yapının önemli bir tamamlayıcısı konumundadır. Hareketlilik projeleri hem vatandaşlarımızın mesleki yetkinliklerini geliştirecekleri faaliyetlere katılmaları hem de ülkemizin Avrupa’da temsiliyeti açısından önemlidir.”

2018 yılında Erasmus+ kapsamında kabul edilen 518 mesleki eğitim alanında hareketlilik projesine yaklaşık 19 milyon Avro hibe tahsisatı yapılmıştır. Hibe alan projelerle refakatçiler dahil yaklaşık 10 bin öğrenici, 300 mesleki eğitim personeli Avrupa’nın farklı ülkelerinde staj, işbaşı gözlem, eğitim öğretim faaliyetlerine katılacaklardır.