Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Çalıştayı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizde uygulanmış veya uygulanmakta olan projelerin çıktılarının karar alıcılarla paylaşılarak  yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla "Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Çalıştayı (DEOR)” 16 Nisan 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. 

 

Sektörlerinde karar alıcı ve politika üretme konumundaki kişilerle proje sahiplerinin bir araya getirilmesini amaçlayan ve beşincisi gerçekleştirilen çalıştaya çeşitli Bakanlıkların temsilcileri ve sosyal ortaklar ile Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık proje temsilcileri katıldı. 

Erasmus+ Gençlik kapsamında desteklenen 6 stratejik ortaklık projesinin sonuçları ve kullanım alanları, ilgili kurumların temsilcileri ile paylaşıldı. Farklı yelpazedeki konularda gençlik sektörlerinde uygulanmış Stratejik Ortaklık projelerine ilişkin çıktılar, bu çıktılardan faydalanabilecek kurumlar ve sektörler ele alındı.

Çalıştayda sunumları yapılan Erasmus+ Stratejik Ortaklık Projeleri:

Kıyı ve Deniz Yapılarında Parametrik Tasarım
Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik
Ekmekçilik Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması
Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve Yenilikçi İstihdam
Gençler için Yeşil Enerji Yetenekleri
Girişimciler için Biyomimikri

Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Çalıştaylarında sunumları yapılan projelerin bir araya getirildiği kitapçıklar için tıklayınız.