Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları Açılış Konferansı Gerçekleştirildi

Yararlanıcılara yurt dışında eğitim, öğrenim, staj, kurs, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ve gönüllü çalışmalar yapma ve kurumlar arasında işbirlikleri oluşturma imkânı sunan Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının 2021-2027 dönemi açılış konferansı 9 Aralık 2021 tarihinde Ankara'da  gerçekleştirildi.

 

Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programları, 2021-2027 yıllarını kapsayan dönemde daha dijital, daha yeşil ve daha kapsayıcı öncelikleriyle ön plana çıkıyor. Yeni dönemin tanıtıldığı açılış konferansında; Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının dijital becerileri geliştirme, dijital öğrenme, bilgi, iletişim ve teknoloji araçlarının etkin kullanımı, iklim değişikliğiyle mücadele, temiz enerji, sürdürülebilir toplum ve döngüsel ekonomiler yaratmak için farkındalık oluşturduğuna ve dezavantajlı konumda olan kişi ve kurumlar için daha erişilebilir hale geldiğine değinildi.

 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’nın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın ev sahipliği yaptığı konferansa; AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile birlikte akademisyenler, öğretmenler, kamu ve sivil toplum temsilcileri ile programlardan yararlanan farklı meslek ve yaş gruplarından yaklaşık 140 kişi katıldı. Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarının 3 önceliğine vurgu yapılan konferansta Ada robotun katılımcılarla diyalogları dikkat çekti…

Yararlanıcı temsilcileri adına söz alan gençler programlara katılımın kariyerleri ve kişisel gelişimleri üzerine etkilerinden büyük bir coşkuyla bahsetmiş ve gençlere programdan yararlanma konusunda güçlü tavsiyelerde bulundu. 

 

Etkinlik; proje sergisi, fotoğraf sergisi gibi etkinliklerin de içinde yer aldığı farklı aktivitelere de ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı:

 

“Türkiye Ulusal Ajansı olarak en çok proje başvurusu alan ülkeyiz. Yeni dönemde daha kaliteli, isabetli ve özgün proje başvurularıyla bu başarıyı devam ettireceğiz. Erasmus+ ve ESC programlarıyla hayatlara dokunmaya devam edeceğiz.”

 


 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı:

 

“Hem gezip hem de eğitim almaları sebebiyle en bilge ve en donanımlı kuşak Erasmus+ ve ESC kuşağıdır. Türkiye tüm kurumlarıyla Erasmus+ ve ESC programlarını en etkin şekilde kullanmaya devam edecektir.”

 


 

Konferans fotoğrafları ile Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarına yönelik güncel bilgi ve duyurular için @ulusalajans'ı sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz.

www.twitter.com/ulusalajans

www.instagram.com/ulusalajans

www.facebook.com/ulusalajans