Erasmus+ ve ESC Projelerinizden Fotoğraflarınızı Bekliyoruz

Erasmus+ ve ESC Programlarının yeni dönemdeki tanıtımında siz de yer almak ister misiniz?

 

Yeni Program döneminin tanıtımını;  programların pozitif etkilerini, kişiler için kazanımlarını, kişilerde oluşturduğu etki, katkı ve değişimleri ön plana çıkaran ve sizden gelen gerçek hikâyelerle gerçekleştirmek istiyoruz…

 

Bu bağlamda ilk olarak sizden fotoğraflarınızı bekliyoruz… Ülkemizde ve Avrupa çapında sosyal medya, basılı yayın, video gibi her türlü iletişim kanalında kullanılmak üzere “projeden önce”- “projeden sonra” etkisi uyandırabilecek ve aşağıdaki özellikleri karşılayan proje fotoğraflarınızı bize gönderin… Yeni program dönemi tanıtımlarınızdaki yeriniz alın…

 

Fotoğraflarda Aranan Özellikler:

 

1) Projenizin yapıldığı sektörü temsil eden ve projenizle ilgili olan fotoğraflar,

 

2) Mümkün mertebe tek kişiye ve faaliyete odaklanan, toplantı ve grup fotoğrafları haricindeki fotoğraflar,

 

3) İstenilen fotoğraflar ile proje öncesi ve proje sonrasına ait pozitif bir hikâye yaratılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda göndermeyi düşündüğünüz fotoğrafların “yaratıcı bir konseptte, programın projeden önce ve projeden sonra”ki etkilerini göstermeye yönelik olması ve bu kapsamda fotoğraflarınızın hikâyeleştirilmeye uygun olması beklenmektedir.

 

4) Fotoğrafta bulunan kişiden/kişilerden KVKK kapsamında uygun izinlerin alınmış olması, fotoğrafı gönderen kurumun/kişinin sorumluluğunda olacaktır. Bu sebeple fotoğraflarla birlikte, eposta mesajınıza aşağıdaki formatta ve fotoğrafta görünen kişilerin (veya velilerinin) imzalarını taşıyan Açık Rıza Beyan Formunun da eklenmesi beklenmektedir.

 

5) Fotoğrafı gönderen ve fotoğraflarda görünen kişinin/kişilerin adları, kurumları/görevleri (öğrenci, gönüllü, öğretmen…gibi) ve katıldıkları projenin numarası, adının da gönderinize eklenmesi beklenmektedir. Bu sebeple Kişi ve Proje Bilgileri Formunun da doldurulması gerekmektedir. Gönderilen her fotoğraf için bu formun ayrı ayrı doldurulması beklenmektedir.

 

6) Fotoğraflarınızı tek tek gönderebileceğiniz gibi aşağıdaki örneklerde olduğu gibi üzerinde öncesi-sonrası” hikâyeyi gösteren çalışmayı kendiniz yaparak da iletebilirsiniz.

 

7) Fotoğraf özellikleri “3869 x 2579 px 300dpi” olmalıdır.

 

8) Birden fazla fotoğraf gönderebilirsiniz.

 

9)Fotoğraflarınızı program adı, il adı, kurum adı şeklinde adlandırınız ve numaralandırmanız beklenmektedir.

Örneğin:

Meslekieğitim_KonyaAtatürkMTAL_1

Meslekieğitim_KonyaAtatürkMTAL_2

Meslekieğitim_KonyaAtatürkMTAL_3

Okuleğitimi_AdıyamanSincikİÖO

Yetişkineğitimi_KarsSarıkamışHEM

Yükseköğretim_ODTÜ

Gençlik_MuşGençlikDerneği_1

Gençlik_MuşGençlikDerneği_2

ESC_VanTuşbaİlçeMEM

 

10) Fotoğraflarınızı iletisim@ua.gov.tr adresine gönderebilirsiniz. Sorularınızı yine bu adrese yazabilirsiniz.

 

Fotoğraflar gönderilirken aşağıda verilen eklerin doldurularak maile eklenmesi zorunludur. Ekleri iletmeyen yararlanıcılarımızın fotoğrafları kullanılamayacaktır.

 

EK-1: AÇIK RIZA BEYAN FORMU

EK-2: KİŞİ ve PROJE BİLGİLERİ FORMU

 

Değerli Yararlanıcılarımız;

İletişim çalışmaları hazırlıkları devam ettiğinden, ilk etaptaki fotoğraf gönderiler için son tarih 12 Şubat 2021’dir.  Yapılacak diğer iletişim çalışmalarına göre, süreç içinde  hikâye, video, mektup…gibi paylaşımlarınız için de ilana çıkmayı ön görüyoruz.

Özellikle belirtmek isteriz ki, son tarihi verilen bu ilk etap fotoğraf gönderileri dışında her zaman proje hikâyelerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, mektuplarınızı bize iletisim@ua.gov.tr adresinden iletebilirsiniz.

 

Örnek Fotoğraflar: