#ErasmusDays2023 Konya: Ne Olursan Ol Yine Gel!

Erasmus+ Programının tanınırlığını ve yapılan projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla, Avrupa’yı aydınlatmak için 6 gün sloganıyla gerçekleştirilen #ErasmusDays (Erasmus Günleri) etkinlikleri kapsamında ülkemizin 2023 yılı ulusal etkinliği, “#ErasmusDays2023 Konya: Ne Olursan Ol Yine Gel!” adıyla 12 Ekim 2023 tarihinde Konya’da gerçekleştirildi. Etkinlikte 450’den fazla katılımcı yer aldı.

 

Toplantı Türkiye Ulusal Ajansı, Konya Valiliği, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşmiştir.

 

Etkinlik; Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Sayın İlker Astarcı’nın hoş geldiniz konuşması ve Erasmus+ Programı hakkındaki stratejik konulara değinen mesajları ile başlamıştır.

 

Sn. Astarcı’nın konuşmasından satır başları:

“Bu yılın gündemi Avrupa Komisyonu tarafından 2023 yılının “Avrupa Beceriler Yılı” olarak ilan edilmiş olmasıdır. 2023 yılı boyunca Avrupa Birliği genelinde “beceriler” teması üzerine odaklanıldı. Ülkelerde bu temaya ilişkin farkındalığı artıran, eğitim ve iş dünyası arasında bağlantılar kuran, gelecekte ihtiyaç duyulacak becerileri belirleyerek işgücünü yarına hazırlayan stratejiler ön plana çıkarıldı. 20 yıllık süreçte gerçekleştirilenlere baktığımızda, biz de Türkiye Ulusal Ajansı olarak çabalarımızın karşılık bulduğunu görüyoruz. İnsan kaynağımıza yaptığımız yatırımlarla biz de ülkemizi dünyada hak ettiği noktaya taşımaya destek olduk. Özellikle mesleki eğitimde ve yükseköğretimdeki öğrencilerimizi kariyerlerinde kendilerine gerekli olacak becerilerle donattık, eğitim sistemlerimize dünyada konuşulan en güncel konuları derç ettik. Bu çabaların sonuçlarını sahada görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.”

 

Ayrıca Konya Vali Yardımcısı Sayın Aydın Erdoğan ve Konya Milli Eğitim Müdürü Sayın Mıurat Yiğit de katılımcılara Erasmus+ Programının etkilerine yönelik mesajlar vermişler, proje yapma konusunda katılımcıları teşvik etmişlerdir. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay video mesajıyla Erasmus Günlerini kutlamıştır.

 

Sn. Büyükelçi Bozay’ın konuşmasından satır başları:

“Erasmus+ programının ülkemizde uygulanabilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her yaştan ve her eğitim seviyesinden insanımıza erişmeye gayret ediyoruz. Erasmus+ programı kamu diplomasisi kapsamında ele alındığında ülkemizin cazibesini de artırmaktadır. Erasmus+ programının bu katma değerinin devam etmesi için Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olarak elbirliği ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

Ayrıca Sayın Büyükelçi 2023 yılının Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Beceriler Yılı olarak ilan edildiğine ve bu minvalde iş gücü piyasasında mevcut ve talep edilen beceriler arasındaki açığın ele alınması ve beceri açığının talepler çerçevesinde kapatılmasına dikkat çekilmesinin hedeflendiğine değinmiştir.

 

Programa katılan Erasmus+ yararlanıcıları, Erasmus+ programının hayatlarını nasıl değiştirdiğine, bilgi ve becerilerini artırmanın yanı sıra öğrenme ve kendini ifade etme ortamları ile kendilerini geliştirdiklerine, öz güvenlerini artırdıklarına ve topluma katkı sağlama imkânına kavuştuklarına değinmişlerdir.

 

450’nin üzerinde katılımcı Erasmus+ programını daha yakından tanıma fırsatı bulmuş; proje stantlarını ziyaret ederek Erasmus+ Programı hakkında bilgi edinmişlerdir.

 

2023 Avrupa Beceriler Yılı kapsamında yeni beceri edinmeye ve mevcut becerileri geliştirmeye odaklanan Erasmus+ projeleri, renkli görüntüler ile ziyaretçilere bir fuar etkinliği ile tanıtılmıştır.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Ulusal Ajansının kuruluşunun da 20. yılını kutladığımız etkinliğe Türkiye’ye Erasmus+ Programı kapsamında gelen öğrenciler de katılmışlardır. Ülkemizin eğitim diplomasisi alanında önemli bir fırsat olarak değerlendirilen etkinlikte misafir öğrencilerimizle birlikte Kelebekler Vadisi, Konya Bilim Merkezi ve Mevlana Müzesi ziyaretleri düzenlenmiştir.

 

Erasmus+ hayatları zenginleştirir, ufukları açar ve insanları barış dolu bir gelecek için birleştirir.

 

Programdan kareler: