Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları ile kurum/kuruluşların uluslararası işbirliği kapasitelerinin artırılması, ortaklık faaliyetleri aracılığıyla deneyimlerin paylaşılması, yenilikçi yaklaşım ve uygulamaların karşılıklı transfer edilmesi, yenilikçi fikri çıktıların üretilmesi ve Avrupa düzeyinde eğitim ve öğrenme kalitesinin artırılması hedeflenmektedir. Proje çıktı ve sonuçlarının kaliteyi artırıcı, transfer edilebilir ve mümkünse disiplinler arası boyutta olması ve yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde paylaşılması beklenir.
İşbirliği Ortaklıkları projeleri, en az bir mesleki eğitim alanına özel ve/veya en az bir yatay önceliğe yönelik olmalıdır. Söz konusu önceliklere Program Rehberinden ulaşılabilir.
Ortaklık yapısı başvuru aşamasında belirlenmiş olmalıdır ve en az 3 farklı Program Ülkesinden en az 3 kuruluş içermelidir.
Program Ülkeleri dışındaki Ortak Ülkelerden de kuruluşlar, önemli bir katma değer sağlamaları koşuluyla projede ortak olarak yer alabilirler ancak bu kuruluşlar koordinatör/başvuru sahibi olamazlar.
Ortaklık yapısında yer almayıp projenin yaygınlaştırma ve sürdürülebilirlik gibi belirli faaliyetlerine destek olacak kuruluşlar “associated partner” olarak başvuruya eklenebilir. Ancak, bu kuruluşlar proje ortağı olarak kabul edilmezler ve hibe alamazlar.