Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği projeleri için uygun hibe kalemleri şunlardır:
Seyahat Hibesi: Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Mesafe Bandı Hesaplayıcısı üzerinden başlangıç noktası ve faaliyetin gerçekleştiği yer arasındaki mesafeye göre kişi başı olarak hesaplanır. https://erasmus-plus.ec.europa.eu/resources-and-tools/distance-calculator
Peş peşe farklı ülkelerde gerçekleşen (itinerant) faaliyetlerin seyahat hibeleri hesaplanırken mesafeler hesaplanır ve toplama denk gelen band dikkate alınır. (Örneğin: Madrid (İspanya) şehrinden Roma (İtalya) ve ardından Ljubljana (Slovenya) şehirlerine ‘’itinerant’’ faaliyet gerçekleştirecek bir katılımcı için önce Madrid ve Roma arasındaki mesafe hesaplanır (1365,28 km). Sonrasında Roma ve Ljubljana arasındaki mesafe hesaplanır (489,75 km). Bu iki mesafe toplanır (1855,03 km) ve 1855,03 km 500-1999 km mesafe bandında olduğu için 275 avroluk hibe katılımcıya sağlanır.
Yeşil Seyahat: Erasmus+ programının 2021-2027 döneminde Yeşil önceliğine uygun olarak getirilen hibe kalemidir. Dünya atmosferine zarar veren seyahat yöntemleri yerine görece daha az zararlı seyahat yöntemleri tercih edildiği zaman sağlanır (Örneğin: uçak yerine tren veya otobüs kullanıldığı zaman).

Kurumsal Destek Hibesi: Hareketlilik faaliyetlerinin uygulanması ile doğrudan bağlantılı maliyetlerdir. Birim maliyete göre katılımcı sayısı (kolaylaştırıcılar ve refakatçiler hariç) üzerinden hesaplanır. Katılımcı başına 100 Avrodur.
Bireysel Destek Hibesi: Katılımcıların iaşe-ibate harcamalarının karşılandığı kalemdir. Her bir katılımcı için faaliyet süresi baz alınarak hesaplanmaktadır (Standart Seyahat söz konusu olduğu zaman faaliyetten önceki gün ve faaliyetten sonraki gün seyahat günleri olarak sayılabilir ve bu günler için de bireysel destek talep edilebilir. Yeşil Seyahatte ise bu sayı 4 gündür). Faaliyetin gerçekleşeceği ülkeye göre tahsis edilen günlük hibe miktarı farklılık arz etmektedir. Türkiye için belirlenen bireysel destek tutarı, katılımcı başına 61 Avrodur. Katılımcı başına toplamda en fazla 1100 avro tahsis edilebilir. (Program Rehberi 2023, Sayfa 168).
Dahiliyet Desteği: Kurumlara yönelik Dahiliyet Desteği ve Bireylere yönelik Dahiliyet Desteği olarak ikiye ayrılır. Kurumlara yönelik Dahiliyet Desteği, imkânı kısıtlı katılımcılar için hareketlilik faaliyetlerinin düzenlenmesine yönelik kurumlara sağlanan hibedir. Kolaylaştırıcılar ve refakatçiler hariç olarak uygulanır. Kişi başı 100 Avrodur. Bireylere yönelik Dahiliyet Desteği ise imkânı kısıtlı katılımcı için ‘’Seyahat’’ ve ‘’Bireysel Destek’’ hibelerinin miktarı yeterli gelmiyorsa ayrıca özel masrafları var ise masraflar Bireylere yönelik Dahiliyet Desteği hibe kalemi üzerinden talep edilmelidir yani ‘’Seyahat’’ ve ‘’Bireysel Destek’’ hibe kaleminden hibe talep edilmemeli tüm masraflar hesaplanıp bu hibe kalemi üzerinden talep edilmelidir. Kolaylaştırıcılar ve refakatçiler dahildir. Başvuru sahibi tarafından gerekçelendirilmeli ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmalıdır.
Hazırlık Ziyareti Desteği: Seyahat ve yeme-içme-konaklama dahil olmak üzere hazırlık ziyaretinin uygulanmasıyla bağlantılı maliyetlerdir. Ev sahibi kuruluş katılımcıları hariç her bir kuruluş için 1 katılımcı fonlanabilir. Katılımcı başına 575 Avrodur. Amaçlar ve katılımcılar başvuru sahibi tarafından gerekçelendirilmeli ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmalıdır.
Sistem Geliştirme ve Destek Faaliyetleri Hibesi: Tamamlayıcı faaliyetlerin uygulanmasıyla bağlantılı maliyetlerin karşılandığı hibe kalemidir.
Dolaylı maliyetler: Tamamlayıcı faaliyetlerin uygun doğrudan maliyetlerinin %7’sini geçmemek kaydıyla, yararlanıcının genel yönetim giderlerinin tamamlayıcı faaliyetlerle bağlantılı kısmını temsil eden (elektrik veya internet faturası, bina kirası, daimi personel masrafları vb.) harcamalar için kullanılır.
*İhtiyaç ve amaçlar başvuru sahibi tarafından gerekçelendirilmeli ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmalıdır.
*Toplam proje masraflarının en fazla %10’u bu kaleme ayrılabilir. Uygun masrafların max. 80% lik bölümü hibelendirilir.
İstisnai Masraflar: Vize ve vize ile bağlantılı maliyetler, ikamet izinleri ve aşı maliyetleri ve tıbbi rapor vb. maliyetlerin karşılandığı kalemdir. Başvuru sahibi tarafından gerekçelendirilmeli ve Ulusal Ajans tarafından onaylanmalıdır.
* Ulusal Ajans “Mali Teminat” talep ederse veya “yüksek maliyetli seyahat harcamaları” varsa bunların %80’i de bu kalemden talep edilebilir.